Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našli domov

Příspěvky

Jolinka, 1 rok, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

9. 3. 2013

JolčaJolinka díky svému malému vzrůstu vypadá jako malé kotě kolem třech měsíců, podle paní doktorky je to však už asi roční kočička. Je to nejmenší dospělá kočka, kterou jsme kdy viděli. Byla hodně nastydlá, nemohla ani mňoukat a měla ošklivě zraněnou dáseň. Mysleli jsme, že je březí kvůli jejímu velkému bříšku, po odčervení ale splasklo. Taky jí delší dobu trápil průjem, to vše už je ale minulost. Při kastraci se rovnou odstranil problém s kýlou. Dnes je to krásná kočka, milá, hodná, hravá, mazlivá a čistotná. V novém domově by měla mít kočičího nedominantního kamaráda, který také není velkého vzrůstu.  

Jolinka odjela bydlet do Prahy k mladé rodině a kočičce, která je také menšího vzrůstu jako ona.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Drsoň, 1 rok, odčervený, očkovaný, kastrovaný, k domku s bezpečným výběhem

16. 2. 2013

DrsoňMourek Drsoň je čistokrevný plašan, jiný už nebude, i když přeci jen u nás trochu zkrotl. U jídla se občas nechá pohladit, ale zrovna rád za to není, hned se otočí a hodí na vás vražedný pohled. Kolikrát hází hrůzu, jen když vejdete do dveří, syčí a prská jako čert. Přesto i on by rád našel nový domov, kde by nemusel přežívat v hrozných podmínkách jako tam, kde se narodil. Byla tam jen samá auta, parkoviště a silnice a minimum křoví, kde by se mohl schovat. Snad i on se jednou bude vyhřívat někomu u domu na dvorku a chytat mu za to myšky. Dáte mu šanci ?

Drsoň odjel na statek kousek od Prahy. S ostatními kočkami tam bude na obrovském pozemku lovit myšky.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 1

Maryška, 10 měsíců, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

15. 2. 2013

MaryškaMaryška je malá štíhlounká kočička s nádhernýma očima. Někdo jí vyhodil v Mostě v sedmistovkách, kde se přidala k venkovním kočkám. Pořád je v pohybu, jako by měla v nožkách pérka. Chvíli je nedůvěřivá a couvá, pak se zase nenápadně otírá a trká hlavičkou do rukou. Když jsem kočkám otevírala konzervy, tak strašlivě jídlo hltala, že jsem jí musela brzdit, aby to taky trochu rozkousala. Chvílemi na ostatní vrčí a syčí, ale den ode dne je to lepší. Měla by se hlavně uklidnit, vypadá to, jako by jí někdo kdysi plašil i doma. 7.1.2013 Maryška už se dost zklidnila, pořád by chtěla hladit, nastavuje tvářičky na drbání. Jen pořád hltá jídlo, časem si ale zvykne, že ho je dost pro všechny.

Maryška odjela s mladou paní a její malou holčičkou bydlet do bytu v Litvínově, kde bude mít nádherný výhled z okna do přírody.

Zprávy a fotky z nového domova Maryšky ve fotogalerii.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Maryška | Komentářů: 0

Robin, 1 rok, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

1. 2. 2013

RobinKocourek Robin prý dva dny mňoukal ve výtahové šachtě, ze které po vysvobození vyběhl po třech, čtvrtou nožku tahal za sebou. Jeho zranění bylo ale podle paní doktorky starší než dva dny. Nechtěl se nechat chytit, bál se. Pak v přepravce se nechal už hladit a vrněl. Na veterině byl moc hodný při obvazování nohy i rentgenu, držel, ani se nehnul. Musí teď být v kleci, aby v naší nepřítomnosti neskákal z výšek, ale jinak je navolno. Chová se hezky k ostatním kočkám, jen na pejska první den vrčel. Rád se mazlí, pořád vrní. Zítra 8.11. jdeme na kontrolu a podle RTG se rozhodne, jestli bude mít sádru. 11.11.2012 V nožičce nemá cit, nejspíš má přerušený nerv. Ještě v úterý pan doktor poví, jestli mu bude operovat kloub. 17.11.2012 Byl mu pevněji obvázán kloub, za pár dní musí zase na kontrolu, jestli bude změna k lepšímu. Kocourka si prozatím vzala k sobě domů paní Marcela, která nám teď hodně pomáhá. Robin dostává pořád antibiotika, taky roboran. Prý je strašně hodný a skoro o něm doma nevědí. Nožička ho ale určitě nebolí, běhá slušně a dokonce i skáče, noha mu při tom spíše překáží, nepoužívá jí. Dne 26.11.2012 byla Robinkovi amputována nožička nad kolenem. Už nebylo možné jí zachránit, noha odspodu začala černat, musela být špatně prokrvovaná, nic by už špatné cévy ani nervy nespravilo. Robin se teď mnohem lépe pohybuje, odpadá riziko, že by se za nožičku bez citu někde zachytil a při seskoku zůstal viset. Už nemusí trávit čas bez dozoru v kleci. Hraje si s ostatními kočičkami a je až moc hodný a vzorný. Ránu nemá převázanou, jen přelepenou, nekouše ani neolizuje jí. Při operaci byl  rovnou i vykastrován.

 

Robin zůstane v rodině, která se o něj až doposud starala. Rozhodli se pro něj vzhledem k jeho milé a mírné povaze. Má také několik kočičích kamarádů, se kterými si velmi dobře rozumí.

Fotky z nového domova ve fotogalerii.

Robina virtuálně adoptovaly fenka Amálka a kočičky Mia a Bibi z Jirkova. Měsíčně mu posílaly 150,- kč. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Fionka, Robin | Komentářů: 1

Fionka, 2 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

1. 2. 2013

FionkaKrásná a štíhlá želvovinová kočička byla kdysi nalezena jako dvouměsíční kotě na ulici malou holčičkou. Byla velmi brzy umístěna. Bohužel nám jí její majitel po dvou letech vrátil, protože se stěhoval do bytu, jehož majitel si nepřeje, aby v bytě bylo jakékoliv zvíře. Když jsem po něm chtěla její očkovací průkaz, tak ho neměl, kočičku ani nevykastroval. Slíbil, že obojí zaplatí, ovšem už se neozval. Fionka je velice mazlivá kočička, leze do klína, dává pusinky a otírá si hlavičku o celého člověka. Taky pořád něco povídá. I když žila se starším kocourkem a velmi dobře si s ním rozuměla, přesto další kočky ve své blízkosti nesnese. Rozhodně by si přála, aby se jí její budoucí majitel hodně věnoval, což znamená, povídat si s ní, ona odpovídá a hlavně jí musí drbat a hladit.

Fionku se rozhodla si ponechat rodina, která se o ní dočasně starala. Všichni si už na sebe zvykli, Fionka dokonce bez problémů dokáže být ve společnosti několika dalších koček, což bylo dříve nemyslitelné.

Fotky z nového domova ve fotogalerii.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Fionka, Robin | Komentářů: 0

Kesinka, 1,5 roku, odčervená, kastrovaná, očkovaná, do bytu

30. 11. 2012

 

Kesinka v hraduKesinka (dříve Pinďa) je maminka nabízených kočiček Nikinky a Koudíka. Je stejně jako oni malinké postavy, zřejmě toto zapříčinil nedostatek (kvalitního) krmení. Kesinka je klidná, ale extrémně mazlivá kočička, pořád čeká až si někdo sedne a leze mu do klína. Je vděčná za dobré papání a hlazení. Když jsme jí převzali, byla vyděšená ze změny, ale hned se vzpamatovala a u plných misek a se svým pelíškem je velmi spokojená. V novém domově by měla mít hravého kočičího kamaráda.Více v mejlu od paní, která nám je přivezla.

 

 

Zprávy a fotky kočičky z nového domova ve fotogalerii.

 

Kesinka bude bydlet v bytě v Mostě s kočičkou Madlenkou, která je taky od nás, a se starším kocourkem Matýskem. Panička slíbila, že si už koupí digitální fotoaparát a kočičky vyfotí, abysme viděli, jak se mají.  

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Kesinka | Komentářů: 0

Sally, 4 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

29. 11. 2012

ObrazekSally žila v rodině, do které postupně přibyly dvě děti. Panička na ní už neměla tolik času a Sally to špatně nesla, začala čůrat mimo záchůdek. U nás v depozitu byla ovšem vždy čistotná. Je to kočička, která se moc ráda mazlí, dává pusinky a je upovídaná. Miluje vyvalování na balkóně, proto by budoucí majitel měl mít zasíťovaný balkón. Byla by vhodná k někomu, kdo nemá malé děti a bude se moci této milé kočičce věnovat. Ostatní kočky snese, ale může žít i jako jedináček. Je zvyklá i na malého pejska. Sally měla vzhledem k tomu, že jedla v bývalém domově psí granule, problém. Velmi ztloustla a v močovém měchýři se jí vytvořil kámen, kvůli kterému se musela podrobit operaci. To vše je už ale minulostí, jen teď musí papat veterinární dietu, která jí ovšem moc chutná, dokonce zhubla a je z ní veliká krasavice.

 

Sally bude žít v bytě v Mostě jako jedináček u hodného páníčka, se kterým se ihned skamarádila. Na jaře bude mít k dispozici velký zasíťovaný balkón.

 

Sallynku, do doby než našla nový domov, podporovala částkou 200,-kč měsíčně paní Jaruš Váňová. Děkujeme 

 

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 2

Kocourek, 3 roky, odčervený, kastrovaný, do bytu

13. 11. 2012

Z nabídky koček od dalších osob

ObrazekČerný kluk, přišel o oko, ale vůbec mu to nevadí, je hravý, veselý a komunikativní, velmi zvědavý. Vrní jako traktor. Přinesli ho lidé ze stavební firmy, která je blízko hlavní silnice. Očičko měl ve velmi špatném stavu. Zaplatili operaci.

Kocourek už našel nový domov

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Nikinka, 1 rok, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

4. 11. 2012

NikyMalá Nikinka (dříve Mao) je už roční kočička, ale vypadá jako sotva 4 měsíční kotě. Celý dosavadní život prožila ve chlévě, protože nevyskočila na okno, kterým ostatní kočky vylézaly ven. Má špatnou motoriku, chodí s hlavičkou na stranu a někdy se zamotá při chůzi a padá do stran. Je také hluchá, což  jí však nebrání v tom,aby byla mazlivá, vrnivá kočka, která pořád honí po bytě myšky nebo míčky. Hledá nový domov, kde jí dají mnohem víc, než dosud měla, zároveň ale nemůže žít jako jedináček, je zvyklá na společnost. Více v mejlu od paní, která nám je přivezla.

Zpráva a fotky z nového domova ve fotogalerii.

Nikinka bude žít s mladým párem a 1,5 roku starým kocourkem (měli ji virtuálně adoptovanou) v Chomutově v bytě se zasíťovaným balkónem.

Nikinku virtuálně adoptovali Lenka, Tomáš a jejich kocour Max z Chomutova. Měsíčně jí posílali 300,-kč. Děkujeme

Adoptujte také virtuálně kočičku.Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Nikinka | Komentářů: 0

Molly, 1 rok, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

20. 10. 2012

MollyKočička se potloukala u zastávky MHD u nemocnice a žebrala jídlo. Společnost další kočky nepotřebuje, hraje si sama, stačí jí člověk, který se s ní bude mazlit. Molly je klidná  a hodná kočka, umí škrábat na škrabadle a je čistotná.

Byla už jednou umístěna ke starší paní, která však velmi vážně onemocněla a už se nemohla o Molly starat.

Molly našla nový domov v Chomutově u staršího manželského páru. Bude s nimi žít v bytě jako jejich jediné zvířátko.

Zpráva a fotky z nového domova Molly ve fotogalerii

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Molly | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

následující »