Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našli domov

Příspěvky

Nasťa, 3 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

6. 6. 2014

NasťaTuto želvovinovou kočičku jsem potkávala po několik večerů. Jednou jsem seděla na lavičce a telefonovala, ona se přede mnou zjevila a dělala kolečka okolo mě a cosi v jednom kuse povídala. Otírala se o auta, stromy, nespouštěla ze mě oči a pořád se víc přibližovala. Když jsem se zvedla, šla ke mě, ale byla ve střehu. Za chvíli se už mazlila a vrněla tak, že jsem se pak ptala krmičů koček v té čtvrti, jestli tam tahle kočka patří. Za pár dní jí při krmení viděli, prý se na jídlo vrhala tak, že vůbec nic okolo nevnímala. Začala být stále větší zima a kočičku jsem vídala pod stromy, odkud vylézala a naříkala. Chodila se mnou ke vchodu, kde čekala. Jednou jsem se rozhodla k činu a odchytila jí. Protože jsme měli tip, že je tato kočka jisté rodiny, zeptali jsme se jich. Prý byla včera ještě doma...což ale nemohla, byla už pár dní u mě. Takže buď lhali nebo je odjinud. Nasťa je typ kočky, která je hodně mazlivá, ale nechce se kamarádit s jinými kočkami, to donedávna bylo hodně zle, když se k ní nějaká přiblížila. Taky dost brečela, hlavně večer a v noci, po vpuštění na balkón vyla jak šakal, takže jsem se několikrát mohla přerazit při běhu, abych jí odtamtud odnesla, vzbudila by celé sídliště. Dnes už je o dost klidnější, mezi kočkami chodí normálně a nesyčí po nich. Miluje maso v jakékoliv podobě, taky pamlsky a kapsičky. Vykastrovaná už kdysi byla. Má krásný hustý kožíšek a nádherně zbarvený obličej. Potřebuje člověka, který jí bude mít rád, bude se s ní mazlit a krmit jí dobrůtkami. Další kočky by jí už dnes nevadily, po čase by se dobře sžila, ale hrát si s nimi nebude. Občas vleze do postele a chce drbat. Už od začátku byla velmi čistotná.

Nasťu si vybrala rodina z Mostu, která už má od nás kočičku Můru. Chtěli dát milující domov ještě jedné kočičce. Nasťa s nimi bude bydlet ve velkém bytě a vzhledem k jejich povahám by si s Můrou vzájemně překážet neměly.

Nasťu virtuálně adoptovala paní Miroslava Mazánová. Měsíčně jí podporovala částkou 1000,-kč. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Boby, nar. koncem května 2012, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

6. 6. 2014

BobyMalé černé koťátko nám předali lidé, u kterých se objevilo. Neměli na jeho léčbu, ale nechtěli ho v jeho stavu nechat venku. Kocourek měl levou zadní
nožičku celou zkroucenou a stáhlou z kůže, stehýnko nateklé. Co se mu stalo, už se nikdy nedozvíme. Druhý den (5.8.2012) mu nožičku paní doktorka pod kolenem amputovala a dostal antibiotika. Dlouho musel jezdit na převazy, ale nožka se nechtěla hojit, proto mu musela být začátkem ledna ještě víc zkrácena. Dnes už  je nožička v naprostém pořádku a Boby je veselý a zvědavý kocour, a že nemá čtyři nohy, mu vůbec nevadí. Je hravý a v novém domově by uvítal i nějakého kamaráda na hraní, jako jedináček není určitě vhodný, bylo by mu smutno.

Bobyho se rozhodla si ponechat paní, u které až doteď byl na hlídání. Boby bude i nadále bydlet v bytě v Mostě spolu se třemi dalšími kočičkami.

 

Bobyho virtuálně adoptovala paní Petra Havlová, měsíčně mu posílala částku 250,- kč. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 2

Mášenka, 1 rok, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

17. 5. 2014

MášenkaMášenka je želvovinová kočička s velmi krátkou srstí. Je to jedna ze čtyř kočiček, které se narodily v sociálně slabé rodině, která neměla peníze nejen na kastrace koček, ale ani na jídlo pro ně. Proto jsou hodně malé, vypadají mnohem mladší, nejméně o měsíc. Každý, kdo je viděl první dny po odebrání z této rodiny, nevěřil, že jim jsou už tři měsíce. Za měsíc vykrmování  v depozitu paní Aleny se krásně všichni spravili, už nevypadají jako opuchlé nitky, i trochu vyrostli. Všichni jsou hrozně vděční, že už nemusí živořit tam, kde kdysi byli a nikdo na ně nevříská. Mášenka je hodně mazlivá kočka, ráda si hraje. Hezky papá a je čistotná. V novém domově by uvítala mladého kamaráda, se kterým by si mohla hrát. V nejbližší době jí čeká první očkování.

Mášenka našla svůj nový domov v bytě v Mostě. Má milující páníčky a taky dva kočičí kamarády.

Fotky z nového domova ve fotogalerii.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Mášenka | Komentářů: 1

Lízinka, 6 let, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

17. 5. 2014

LízinkaLízinku přinesl utratit její majitel jako roční kočičku. Měla ošklivě zlomenou zadní tlapku. Pan doktor jí operoval a tlapka je v pořádku, dnes po nějakém zranění není ani stopy. Další léta strávila Lízinka na veterině v kleci, kde čekala na svého člověka. Bylo mi jí líto, že jí nikdo nechce, a tak jsem jí slíbila, že si jí po kastraci a očkování vezmu. Když se u mě v depozitu uvolnilo jedno místo, jela jsem si pro ní. Lízinka je velmi nenáročná kočička, která má ráda svůj klid, hodně spinká nebo podřimuje na peřině. Na druhou stranu si také ráda pohraje s malými hračkami, jako jsou například míčky, myšky a střapaté kuličky. Někdy na ně hrozně řve :) Myslím si, že by mohla žít jako jedináček, ale třeba i s kočičkou, která si už moc nehraje a je podobné povahy jako ona. Líza se nějakých zběsilých kočičích her nezúčastňuje, ale ráda pozoruje okolní cvrkot a občas se sama vydá na průzkum zakázaných částí bytu. Je mírné povahy, miluje hlazení, ale nemá ráda nošení na rukou, to pak vrčí. Na klíně vydrží. Čistota je u ní samozřejmostí, moc toho nespapá, ale má ráda kvalitu, občas sezobne i trochu masa. 

ObrazekLíza ještě v kleci

Pro Lízinku si přijel sympatický mladý pár z Karlových Varů. Bydlet s nimi bude v bytě a společnost jí bude dělat starší kočička. 

Lízinku virtuálně adoptovala paní Šarlota Teplanová z Horní Jelení, majitelka kocourka Mikeše a fenky Dáji. Měsíčně jí posílala 200,-kč. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 1

Lady, 2 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

14. 4. 2014

LadyLady je miloučká černobílá kočička nalezená na ulici. Miluje ležení na klíně, drbání a pusinkování celého jejího obličejíčku, sama ho nastavuje. A vydrží to opravdu dlouho, přitom vrní. Hodně času tráví na balkóně, proto by měla mít v novém domově také balkón s pěkným výhledem. Ovšem ne žádného kočičáka v dosahu, jelikož by raději byla jen jedináček, nikdy si s nikým nehraje a žádnou jinou kočku k sobě nepotřebuje. Úplně jí bude stačit její člověk, který jí bude věnovat dostatek času a mazleníčko. Lady je velmi čistotná, drápky si ostří pouze na škrabadle. Miluje vařené kuřecí masíčko.

Ladynka odjela s manželským párem do Teplic. Bude žít ve velkém bytě se dvěma zasíťovanými balkóny. Sice by byla ráda jedináčkem, ale snad bude v pohodě vycházet se starším hodným kocourkem.

 

Sami, nar. koncem května 2012, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

23. 3. 2014

 

Tato kočička byla v depozitu u tety Zuzky

SamiSami a její bílomourovatý bráška jsou koťátka kočičky Felicity. Sourozenci jsou hodní, milí a velmi hraví, milují hlazení a drbání. Pocházejí ze sběrného dvora v Mostě.

Kočičky Sami a Iris odjely se slečnou, budou žít v bytě v Praze.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Iris, nar. koncem května 2012, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

23. 3. 2014

Tato kočička se nachází v depozitu u tety Zuzky

IrisIris i s její sestřičkou Siri nám dovezli lidé, jejichž sousedé chtěli obě kočičky utopit ve věku 6-ti týdnů. Jestli by tak udělali, ví Bůh, ale prý to říkali, chtěli se jich zbavit. Máma těchto koťat se k nim nastěhovala, oni jí ale nechtějí a nechtějí ji ani vykastrovat, protože není jejich. Kočičky jsou obě hravé, hodné a čistotné.

Kočičky Iris a Sami odjely se slečnou, budou bydlet v bytě v Praze.

 

 

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Jamie, 2 roky, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

7. 1. 2014

JamieBílý Jamie je nalezenec z venku. Má každé oko jinak barevné a je úplně hluchý.  Zato umí pěkně nahlas kecat, když se otvírají konzervy, aby se náhodou na něj nezapomnělo. Miluje maso všeho druhu. Je vcelku klidné povahy, ale někdy ho to "chytne" a vyvádí hlavně s koťaty. To pak skáče do výšky a dělá různá salta. Baví ho pozorovat ptáčky za okny, kteří létají ke krmítku. V novém domově by měl mít nedominantního kamaráda. Je čistotný.

Jamie odjel do Děčína. Bude bydlet ve velkém bytě se sympatickou slečnou, jejím přítelem a dalšími dvěma kočkami.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Darinka, nar. v červenci 2013, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

25. 12. 2013


DarinkaDarinku měli Ukrajinci, kteří nevěděli, co si s ní počít, taky jí od někoho dostali. Je už od počátku moc milá a mazlivá. Je klidná a tichá, je šťastná, když si jí člověk všimne, vezme si jí do klína nebo do náruče. Není vtíravá, ale ráda si hraje s ostatními koťaty.
Čistotnost je u ní samozřejmostí, škrábe na škrabadle.

Darinka odešla bydlet do bytu v Mostě k mladému pánovi, který chtěl kamarádku pro svou 2,5 letou mourovatou kočičku.

 

 

Agátka, 2 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

16. 12. 2013

Tato kočička byla v depozitu tety Zuzky

AgátkaČerná kočička byla nalezena na Meziboří. Byla chudák v pytli od brambor, pytel s ní byl ještě v kartonové krabici přelepené izolepou. Protože krabice mňoukala a poskakovala, maminka naší kolegyně Zuzky, která poblíž zaparkovala, jí slyšela a šla po hlase, až na ní u popelnic narazila. Že se tak ke zvířeti může zachovat jen hovado, netřeba psát. Agátka v depozitu zrovna nebyla ve své kůži, nechtěla se kamarádit s ostatními, byla zřejmě ještě v šoku, musela tedy do klece. Dnes se ráda nechá pohladit, není to však veliký mazel. Nejraději ze všeho má jídlo, to i panáčkuje na zadních, dokonce se sníží i ke krádeži, nikde se nesmí nic nechat bez dozoru. Při přípravě kočičího jídla řve, jako by měsíc nejedla. Doufáme, že už jí nikdo nic tak otřesného v životě neudělá a v novém domově si jí budou vážit a mít jí rádi.

 Agátka bude žít v jednom malém servisu na konci obce Lom u Mostu. Může chodit i ven, zatím se jí ale vůbec nechce, je uvnitř a užívá si pozornosti svých páníčků.

Agátku virtuálně adoptovali manželé Blahoutovi. Měsíčně jí podporovali částkou 500,-kč. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 1

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

následující »