Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beátka, nar. 2022, odčervená, kastrovaná, do bytu

8. 2. 2024

 
bea.jpgKdysi zřejmě jako vyhozené nebo nechtěné kotě se zatoulala k pánovi, který už takových a podobných koček má na zahradě u domu několik. Pouze je krmí, zdraví koček moc neřeší. Prý měla Beátka několikrát koťata a vždycky mrtvá. Na veterinu jí donesl, až když měla už veliké problémy se zdravím, vážila 1,40kg. Zrovna jsem tam byla a pak jsem se na ní chodila dívat při dalších návštěvách veteriny, ona tam byla tři týdny v boxu. Měla dvoje antibiotika a i tak dýchala jako pes po dlouhém běhu s jazýčkem venku. Občas jedla, občas nechtěla. Vzala jsem si jí začátkem září, vážila dvě kila, teď má kolem čtyř kilo.

Zdravotně je na tom velice dobře, má jen nevratné změny na plicích po prodělané pneumonii, s čímž může v pohodě žít dlouhá léta. Kvůli tomu ale občas chrochtá. Když přišla, byla vyděšená ze změny, ale časem vzhledem k dobrůtkám, které jsem jí dopřávala, byla víc a víc přítulnější. Nechá se nosit na ruce, na klíně sama zatím moc nevydrží, snad časem, naučila jsem jí na pusinkování. Někdy se ještě leká různých zvuků, které nezná, ale není divu, nezažila si v životě zřejmě nic pěkného. S kočkami je velká kámoška, honí se spolu, k hraní jí stačí malý míček nebo kus zmuchlaného papíru. S ním se válí po zemi a pak zase skáče do výšky. Ráda se mazlí, pořád vrní.

Další fotky Beátky ve fotogalerii.

Pokud máte zájem o tuto kočičku, volejte na tel. 608 807 364.

 

Kočičku Beátku virtuálně adoptovala paní Edita Janoušková. Až do jejího umístění jí bude podporovat 100,-kč měsíčně. Děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Beátka