Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podmínky osvojení

 

Kočky od nás jsou kastrované (kromě koťat), očkované a zbavené všech parazitů. Zájemce by měl být předem obeznámen s jejich základními životními potřebami a měl by zabezpečit okna i balkóny proti jejich úniku. ...
Kočky vydáváme na základě smlouvy. Vyhrazujeme si právo zvíře zkontrolovat a odebrat v případě nesplnění podmínek ve smlouvě.
Při převzetí kočky požadujeme příspěvek za její vakcinaci a odčervení - tyto peníze jsou určeny na další očkování a léčbu koček.
V rubrice "Přenabídka" jsou kočky buď ještě hodně malé na adopci nebo kočky teprve nedávno odchycené, které se učí sžívat s člověkem. Informace o jednotlivých kočkách rády poskytneme.

Protože většina našich koček venku strádala, byly týrané, většinu z nich jsme i dlouhodobě léčily a některé mají i doživotně podlomené zdraví, umísťujeme je výhradně jen do bytu.
Kočky na ven jsou u nás pouze takové, o kterých víme, že jsou na venkovní pobyt zvyklé a jsou schopné se v něm orientovat (např. kočičky od zemřelých majitelů, kde víme, že chodily ven) nebo takové, kde jsme na základě jejich chování a našeho pozorování vyhodnotily, že jsou v uzavřeném prostoru nešťastné a je malá pravděpodobnost, že by si na bytové podmínky zvykly. Tuto informaci uvedeme v popisce kočky.
V takovémto případě adopce se ale musí zpočátku dodržet přísná opatření pro bezpečnost kočky - zvíře se musí na 20 dní umístit v UZAVŘENÉM prostoru (byt, kůlna, garáž, sklep), a to z toho důvodu, že si musí zvyknout na nové místo, kde dostává nažrat a je o ní postaráno. V případě, že se tato doba nedodrží, kočka hledá své původní teritorium, kde žila a může tak ujít i desítky kilometrů a přijít přitom i o život.
Zvažte proto velmi pečlivě, zda jste schopni zaručit nejen tato počáteční pravidla, ale i následně do budoucna zajistit kočce maximální bezpečí - pokud bydlíte u rušné silnice, nebo v lokalitě, kde se pobybuje spousta lidí, nebo u lesa, kde víte, že působí myslivec, co střílí po všem, co se hýbá ...v takových případech si kočka dlouhý život neužije. I v případě, že chcete kočičku jen do bytu, ale bydlíte např. v domku, kde máte hlavně v letních měsících velmi často otevřené okno nebo terasu - i zde je velké riziko, že kočku neuhlídáte a ona se může ztratit.