Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liamek, nar. 9/2015, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

20160827_192903.jpgMilý a mazlivý kocourek, který vydrží hodiny na klíně a umí hrozně nahlas vrnět. Chtěl by spát se svým člověkem v posteli. Je kamarádský ke každé kočičce a vzhledem k jeho společenské povaze by v novém domově uvítal hravého kamaráda. Je čistotný a škrábe na škrabadle.

Je u nás od února 2016:

Asi tak půlroční zrzavobílý kocourek seděl u jednoho ze vchodů domu v problematické čtvrti v Mostě. Starší paní, od které ho máme, ho objevila a hned nato musela běžet za dětmi, které kocourka popadly a utíkaly s ním o pár bloků dál. Bůhví, kde a nebo u koho by skončil. Paní si ho pak raději do našeho příjezdu vzala k sobě domů, ale už má čtyři kočky posbírané z venku, nechat si ho nemohla. Kocourek byl hodně hubený, ale docela přítulný, dnes bych řekla, že trošku apatický. Bylo na něm vidět, že má nějaký problém. To se ukázalo od druhého dne, kdy nechtěl papat a ze všeho, k čemu přičichl, se mu zvedl žaludek, někdy i zvracel a hlavně měl ošklivý průjem. Za tři dny byl z hubeňoura chrtík. Jeli jsme odebrat krev a bohužel se z výsledků krevních testů nic nezjistilo. Špatně mu bylo déle než týden, dostával rekonvalescent pastu a enterozoogel a krmila jsem ho i přes jeho protesty a kousání a škrábání přemraženou najemno nakrájenou hovězí kližkou. Vodu občas sám pil, ale málo, takže jí musel přijímat stříkačkou (převařenou, ta je lépe stravitelná). Injekčně měl Gamavit, Fosprenil, Maksidin. Nehrál si, byl bez nálady a pořád seděl skrčený a očíčka měl přivřená. Byl už tak slabý, že nikam nevyskočil, chodil pomaličku. Po pár dnech se najednou všechno obrátilo a začal mít větší chuť na jídlo, napřed na vařené kuřecí a pak i lepší konzervičky, podstrojovala jsem mu a zkoušela kdeco. Hovínko měl taky o dost tužší. Dnes je už na tom velice dobře, má dobrou náladu, hraje si s koťaty i s námi, a nám se velice ulevilo, že to přežil. Možná i to byl důvod, proč ho někdo vyhodil, mohl zvracet a mít problémy a majitel je nechtěl řešit. Pravděpodobné je i to, že byl vzhledem k jeho velmi hubené postavě krmen velmi nekvalitní levnou (tzv. barevnou) stravou, která mu narušila zažívání. Tenkrát měl hodně smutná očka, teď to už je o něčem úplně jiném. Baští s chutí a hodně, granulky Josera mu moc chutnají. Na pohled i na omak už je jisté, že pár deka přibral. 

Kocourek Liamek od nás odjel spolu s kočičkou Tissinkou. Se svojí hodnou paničkou budou bydlet v bytě v Mostě.

Zprávy a fotky z nového domova ve fotogalerii.

Kocourka Liamka virtuálně adoptovala paní Jarka Chrastinová s kočičí bandou. Do doby než našel nový domov mu posílali 250,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Tissi a Liamek