Jdi na obsah Jdi na menu
 


Majda, 3 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

5. 3. 2015

Majděnka

Tato kočička byla nalezena u benzínové pumpy v Jirkově na konci srpna. Byla ukrytá v křoví, ale občas z něj vybíhala do silnice před auta a děsně řvala. A řvala pak i u nás, prostě seděla, koukala před sebe a pořád jen řvala. Zticha byla jen chvíli, když jedla. Nechtěla s sebou nechat manipulovat, jen občas jsme jí směli pohladit, ale po chvíli zas začala řvát a sekala po nás tlapou. Při kastraci paní doktorka zjistila, že jí musely být kdysi odejmuty vaječníky, ale nepovedlo se je odebrat celé, takže vaječníky dorůstaly a kočička začínala znovu mrouskat a byla z toho nervózní, proto řvala. Taková kočka pak může i zabřeznout, proto my při kastraci necháváme odebrat nejen vaječníky, ale i dělohu. Dnes je Majda milá a klidná kočka. Ráda sedí člověku na klíně. Hladit se nechá v pohodě, nastavuje se, prohýbá a velmi nahlas u toho přede. Jen ty ostatní kočky okolo sebe nemusí. Zřejmě už dříve žila jako jedináček a takový stav jí bude vyhovovat i v budoucnu. Bude vděčným mazlíčkem svého člověka, který jí dá domov, kde jí budou mít rádi. Majda tráví dost času na okně, kde pozoruje ptáčky a vůbec dění okolo ní, musí být u všeho, je to malá asistentka :) Má jednu zvláštnost, má žluté oči, lehce dooranžova, ale duhovku levého oka má o dost tmavší. Je čistotná a škrábe na škrabadle.

Majda odjela ještě s Rondou a s Tomíkem do velkého domu svojí hodné paničky v Rumburku. Sice by asi byla raději jako jedináček, ale bude mít dostatek prostoru k tomu, aby byla sama, když se jí třeba zachce. Majda si poslední dobou vylizovala chlupy na nohou i břiše, což jsme přičítali stresu z většího množství koček kolem ní. Počítáme  tím, že v novém domově bude spokojená, zklidní se a chlupy jí zase dorostou.

Zprávy a fotky z nového domova ve fotogalerii.

 

Majdu virtuálně adoptovala paní Marcela Zámečníková. Podporovala jí částkou 250,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

 

Náhledy fotografií ze složky Arnold, George, Hugo

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář