Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ester Kočičková a třetí kočičí přání na pomoc útulkům

14. 12. 2011


15. prosince se již potřetí spustí akce na podporu koček v péči občanských sdružení z celé České republiky. Patronát nad přáními opuštěných koček převzala Ester Kočičková, nejen proto, že jí k tomu předurčuje příjmení, ale také protože má kočky ráda a chce jim pomáhat.
První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 tisíc korun, jarní Kočičí koleda už 151 tisíc, přičemž bylo obdarováno 306 zvířat. Pořadatelé doufají, že tentokrát budou ještě úspěšnější. Úspěch akce vidí v naprosté transparentnosti a především pak v tom, že mnoha lidem nejsou osudy opuštěných a týraných zvířat lhostejné. Web si při posledním kole akce prohlédlo kolem 10 000 návštěvníků.
Začátek tohoto kola je 15. 12., konec na Tři Krále, tedy 6. 1. 2012. Každé kočce bude možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení na měsíc pobytu v útulku.
Akce„Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o bezprizorní kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a vakcíny. Na stránkách www.kociciprani.cz naleznou dárci profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberou konkrétní zvíře, jehož příběh je zaujme, nebo které třeba pochází z jejich regionu. Dárek mu budou moci zakoupit přes e-shop, případně peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Fotografie „jejich“ kočky s dárkem budou následně zveřejněny na webu, osobní návštěva v útulku či domácím depozitu je také možná.
Účastnící se organizace jsou občanská sdružení, jejichž provoz zajišťují členové a dobrovolníci zdarma, ve svém volném čase a jejichž činnost je převážně hrazena pouze z darů jejich příznivců. Nejedná se tedy o útulky financované městy. Většina koček čeká na nový domov v takzvaných depozitech, v běžných domácích podmínkách s individuální péčí.
Pořadatelem je občanské sdružení Devět životů, veškerou práci kolem akce vykonávají jeho členové a jedna dobrovolnice zdarma, tím pádem jde opravdu každá koruna tam, kde je potřeba – kočkám.

Více na : www.kociciprani.cz

                www.devet-zivotu.cz

Kontakt : Františka Kernová

                kociciprani@devet-zivotu.cz