Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brentík, nar. 5/2017, odčervený, kastrovaný, do bytu

19. 4. 2018

BrentíkBrentík je hodně hravý a velice přítulný kluk. Má rád jak kočky, tak lidi, pořád se otírá o nohy a velmi hlasitě vrní. Hraje si nejraději s míčkem, lítá za ním jako blázen. Samozřejmostí je čistotnost a škrábání na škrabadle.

 

Brentíka našla před domem v Žatci malá holčička a donesla ho domů mamince. Kocourek byl vyčerpaný a sotva sám chodil. Je hodně vyhublý a pořád by jedl a havně spinkal. Mazlí se až extrémně, chodí za mnou a o všechno se otírá, je strašně rád za pohlazení a všímání si ho. V uších má plno svrabu a na ušních boltcích zřejmě trochu plíseň. Do očí dostal mastičku. Brentíkova maminka žije na sídlišti a "stará" se o ní a její koťata jedna stará paní, která absolutně odmítá kastrace a jakoukoliv pomoc těmto venkovním kočkám. Její život se totiž scvrkl na pouhé krmení koček venku a nebýt jich,neměla by v životě už nic jiného. Je jí jedno, že nedávno jedno z koťat přejelo auto a že to tam tak bývá velmi často. Domů si ty kočky ale nevezme, protože podle ní mají mít volnost. Nejspíš se každý z nás už setkal s někým, kdo má podobné názory, ale opravdu to není o věku, spíše o hlouposti a jednoduchosti těchto lidí. Brentík měl velké štěstí, že narazil na slušně vychovanou holčičku, které nebyl lhostený a chtěla mu pomoci, ostatní si ho nevšímali.

Brentík našel nový domov v bytě u mladého páru na Meziboří. Podle SMS z dnešního rána Brentík hned večer ještě jedl a ráno už si hrál se svým novým kamarádem.

Fotky z nového domova Brentíka ve fotogalerii.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Brentík