Jdi na obsah Jdi na menu
 


Harry, nar. 2015, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

25. 11. 2020

HaRRYHarry pochází z jedné mostecké čtvrti, kde je snad největší koncentrace nepřizpůsobivých spoluobčanů. Kočičky venku tady mají velmi těžký a složitý život. Ztěžují jim ho nejen výše popsané existence, ale i zdánlivě "normální" obyvatelé. Na adresu krmiček místních venkovních koček mají množství urážlivých připomínek a nadávek. Po jejich odchodu odhánějí kočky, berou jim vodu i krmení. Krmičky proto zůstávají na místech, dokud kočky jídlo nedojí a brání je. V létě se dokonce stalo, že jeden nepřizpůsobivý střílel mezi obytnými domy ze vzduchovky a střelil plachou kočičku do tváře. Přivolaná městská policie nijak nezasáhla, jen řekla matce střílejícího mladíka, aby se o kočku postarala. Ta jí samozřejmě nechala ležet na místě, dokud se nevzpamatovala a sama se neodplazila. Dodnes jsem se nedozvěděla, jestli kočička ještě vůbec žije. Nikdo už jí tam neviděl. Protože v této oblasti je minimum křoví a úkrytů, jen se dohadujeme, odkud kočky každý večer pravidelně přicházejí. Jejich příchod a odchod je vždy pod parkujícími auty.
Harry byl jednou z koček, které krmičky krmily, ale on se od nich časem nechal i pohladit. Jednoho dne ho jeho dočasná panička našla ležet skrčeného a apatického. Volala mi, co s ním má dělat, já jí s ním poslala ihned na veterinu a vydala se tam za nimi. Kocourek se nechal bez problému od paní doktorky prohlédnout. Měl teplotu, ale žádná zjevná zranění. Paní, které už táhne na 79 let a kočky nikdy neměla, se rozhodla, že kocourka bude mít ve své péči, než se najde zájemce o něj. Již před pár měsíci si z venku vzala Harryho brášku Benjamína, který měl vykloubenou kyčel. Oba bráškové měli velkou radost ze shledání a podezříváme Harryho, že celou situaci nahrál, aby si ho paní k sobě také vzala :) Protože je paní velmi nemocná a dobře si uvědomuje, že i vzhledem k jejímu věku se nebude moci o kluky do budoucna postarat, nabízíme (zatím pouze) Harryho k umístění do rodiny nebo k lidem, kde by měl klid - malé umírněné dítko nevadí, má děti rád. Taky by byl moc rád za nějakého nedominantního společníka. Harry je k paní moc hodný, sedává jí na klíně, hladí jí po tváři a v noci chce spát s ní v posteli a dokonce pod peřinou. Jen návštěvy moc nemusí, za rohem ale i já vidím jeho stín a zvědavé oko. 

Kocourka Harryho měli virtuálně adoptovaného Nováci s Agátkou a kočičákem Mikulášem z Jirkova. Do doby než našel nový domov ho podporovali částkou 300,-kč měsíčně. Děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz