Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meliska, nar. 11/2016, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

20. 8. 2020

meliskaO Melisce jsem si myslela, že jí jsou nanejvýš čtyři měsíce, je mrňavá a ještě byla vychrtlá, vážila 1,5kg. Je roztomilá, po odchytu se ihned začala mazlit a mazlí se neustále. Číhá, kdy něco dobrého přinesu, u otevírání každé konzervy musí být. Spapá naprosto všechno, bonbónky i mlíčko, sušené maso. Je velmi čistotná, s kočkami kamarádská.

 

Melisce zemřel páníček. Nebyl starý, jen hodně vážně nemocný. Pán měl kočiček několik, přesně to nikdo z okolí nevěděl, postupem času jsme zjistili, že jich bylo pět. Žili spolu všichni v malém domku a pán je měl, podle jeho vyprávění o nich sousedům, moc rád. Po jeho smrti přijely pánovy neteře okouknout dědictví po něm a kočičkám začaly těžké časy. Čtyři byly vyhozeny na ulici, kde tři z nich (Beltík, Aronek, Meliska) žily asi dva měsíce naproti domku, kde bydlely, čtvrtá se zatoulala o pár ulic dál k naší známě, která si jí už nechala. Sice chodily i dříve ven, ale v zimě jen na chvíli, pak je páníček pustil zpátky domů do tepla, teď koukaly už jen na stále zavřené dveře. Pánův kamarád, který podle sousedů pomohl kočky z domu vyhnat, se mi vyjádřil, že ony si venku poradí, prý bílozrzek je už dostatečně velký. Měl by být sám v příštím životě kočkou, aby si to venku vyzkoušel, také obě bezcitné a hamižné neteře. Naštěstí kočičky venku krmily hodné paní, takže jídlo na rozdíl od přístřeší měly. Jinak ležely na mokrém studeném seně, pod keřem i auty. Pátá kočka (Madonka) zůstala ještě dva měsíce sama v opuštěném domku, protože jí budoucí dědičky pořád nemohly vypudit - schovávala se před nimi. Jednou za 14dní tedy přijely, daly jí haldu granulí, vodu na 14 dní a zase odjely. Nakonec se jim zadařilo a i ona byla vyhozena na ulici. Tam jsem jí naučila chodit na večerní krmení a po třech týdnech odchytla.

Meliska bude bydlet ve velkém bytě v Chomutově ještě s dalšími kamarády, z nichž dvě kočičky jsou od nás - Vaneska a Madonka. Všichni se mají moc krásně díky svojí hodné a trpělivé paničce :)

Kočičku Melisku virtuálně adoptovali manželé Bystrzyčtí a jejich banda kočičáků. Do doby než našla nový domov jí podporovali částkou 250,-kč měsíčně. Děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz