Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miky, cca 10 let

2. 6. 2011

kocourekKocourek nám byl předán slečnou, která ho našla ve velmi zbědovaném stavu poblíž Tesca. Má zhnisané oči, je hrozně nastydlý, občas mu z nosu teče krev. Je velmi problematické píchnout antibiotika do jeho vychrtlého tělíčka. Zpočátku na nás syčel, teď už asi ví, že mu chceme pomoci a je klidnější i při čistění uší od svrabu. Navíc je nechutně špinavý a strašně moc páchne, hned jak to bude možné, čeká ho koupel. Protože sám nežere, dostává pastu Calopet, pije prebiotický nápoj Viyo. Musí mu být moc špatně, je pořád schoulený v klubíčku.

28.12. 2010Dostal Zylexis a začal sám žrát. Sice nemá jediný zub, ale zvládne granulky i kapsičky. Dnes mu taky odpadl kus ucha, asi bylo namrzlé.

2.2.2011 Kocourek má stále ještě rýmu, oči jsou již dobré, pořád dáváme antibiotika a vitamíny. Ztloustnul, ale je schoulený, bojí se, syčí a vrčí.

19.3.2011 Na základě krevních testů byla zjištěna zhoršená funkce ledvin, Miky má dietu, bere léky. Manipulace s ním je dost obtížná, léky a vitamíny opakovaně vyplivuje, snaží se kousat a škrábe. Někdy se ho snažíme pohladit, ale nestojí o to, je jako v křeči, nedůvěřivý.

Miky odjel na statek kousek od Prahy, kde o něj bude dostatečně pečováno ve venkovním výběhu pro kočky. Poslední dobou se za každou cenu chtěl dostat ven, takže se mu jeho přání konečně vyplnilo.

 

Na Mikyho příspívala paní Jana Řimnáčová částkou 500,-kč měsíčně. Děkujeme

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Miky

(Zdena D., 17. 1. 2011 17:08)

Chtěla jsem se zeptat jak se daří kocourkovi?Chudáček musel hodně dlouho strádat.Snad se mu s vaší pomocí podaří, prožít zbytek svého života v teplíčku, plnou miskou dobrot ale především lidské ruky, která umí pohladit kožíšek :-)

Re: Miky

(Petra, O.S.Mostecké kočky, 18. 1. 2011 0:20)

Miky je na tom mnohem lépe, ale ještě pořád potřebuje antibiotika, nepřešla ho zatím rýma. Jinak docela ztloustnul. Jenže je to kocour, který by rád, aby na něj nikdo nesahal, není na to zvyklý, ale i tak to s ním jde, zažili jsme horší. Jeho foto tři dny staré je jako poslední ve fotogalerii.