Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tyčka, 4 roky, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

5. 3. 2016

TyčkaKocour Tyčka prošel už dvě depozita a nakonec skončil u mě. Jeho povaha je velice zvláštní, s kočkami si někdy hraje hodně divným způsobem, a to tak, že vytipovanou oběť provokuje a po chvíli napadá. Je schopný si hrát ale i normálně, a to s kocourem Vigem. Dlouho neměl žádné jméno, ale byl vychrtlý, tak jsem mu začala říkat Tyčko a už mu to zůstalo. Byl hubený nejspíš ze začervení, žádný námi běžně používaný odčervovací prášek na něj nezabral, až Drontal. Tlustý ale nikdy nebude i přes svojí obrovskou zálibu v jídle. Našli jsme ho jen velkou náhodou na hlídaném parkovišti, přes plot na nás mňoukal a chodil za námi. Nechal se hladit dírou v plotě a byl hodně nervózní. Tenkrát jsme neměli přepravku, v kabelce jsem našla jen zrovna koupenou síťovku, takže skončil v ní, ani neprotestoval. Dala jsem si za úkol, že ho naučím vrnět, protože jsem ho nikdy vrnět neslyšela. On ale vrní, jenže velmi potichu, když si nejsem jistá, sáhnu mu na ohryzek, jestli vibruje. Tyčka má o hodně raději pány, chce, aby si hladili jen jeho a asi si i myslí, že si přišli pro něj. Bohužel, i když se lidem líbí, Tyčka nám pořád zůstává. Kdysi jsem chtěla, aby i on měl v novém domově kamaráda, jenže on nejspíš bude spokojený jen s nějakým člověkem rodu mužského, kterému bude ležet na klíně a bude si užívat jeho hlazení, nebo spolu budou něco opravovat a kutit, rád dělá asistenta. Dámou určitě taky neopovrhne, hlavně když mu připraví nějakou tu baštu, to se s ní taky rád pomazlí :) Tyčka miluje návštěvy, a když někdo zazvoní, všechny kočky se leknou a utíkají pryč, jen on běží naproti dveřím uvítat přicházející, co kdyby si už náhodou přišli právě pro něj...Jednou se určitě svých vysněných páníčků taky dočká.

Kocour Tyčka se konečně dočkal! Má svého pána a taky svojí paničku. Dlouho jsme všichni zvažovali, jestli nebude problém s jeho novými "bratry", dvěma černými kocoury, ale rozhodli jsme se to risknout. A navrch má ještě hodnou psí kamarádku :) Ta by mu ale neměla vadit, se starším psem v jednom depozitu kdysi žil. Se svými páníčky odjel 5.3.2016 odpoledne do bytu v Ústí nad Labem. Než jsme vyřídili formality, Tyčka si vlezl v chodbě do připravené přepravky. Asi už ani nečekal, že konečně odjede, ale stalo se. Po cestě v autě byl prý moc hodný a dokonce se s paní mazlil.

Zpráva a fotky z nového domova Tyčky ve fotogalerii.

Kocoura Tyčku virtuálně adoptovala paní Marcela Zámečníková a její smečka. Podporovali ho částkou 250,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Tyčka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář