Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vikýsek, nar. v červnu 2013, odčervený, očkovaný, do bytu

27. 11. 2013

VikýsekStříbrný Vikýsek pochází z výměníku, kde se začalo pracovat a Vikýsek a jeho sourozenci museli i s maminkou místo opustit. Maminku se nám nepodařilo odchytit, ale přestěhovala se pak sama o pár desítek metrů dále. Vikýsek je moc hodný kocourek, jako první se začal mazlit a nikdy nesyčel. Je milé a přítulné povahy, nechá se mazlit v náručí a vrní. S ostatními koťaty i kočkami velmi dobře a bez problémů vychází, je čistotný a škrábe na škrabadle.

Vikýsek si zlomil nožičku, a to bohužel poblíž ramenního kloubu. Musel na operaci, která proběhla dne 28.10.2013. Operace byla složitá a dlouhá, kost má sešroubovanou a okolo ní je omotaný drátek. Musíme s ním chodit na pravidelné kontroly. Pan doktor Vaculín pro nás operaci provedl bezplatně :) Tímto panu doktorovi moc děkujeme !

 Vikýsek už bydlí u rodiny v Mostě, kde má ještě další kočičí kamarády. K dispozici má několik krásných škrabadel a přes léto může být na zasíťovaném balkóně. Operovaná nožička je zatím v pořádku, neměl by jí moc namáhat, ale Vikýsek na to nedbá a lítá prý jako čert.