Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žanetka, 1 rok, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

10. 4. 2015

20140421_155528_001.jpgŽanyDne 20.1.2014 mi paní z Braňan dovezla zraněnou kočičku. Byla celá špinavá a nastydlá, jedno očíčko červené a zhnisané. Běhala tam po okolí již několik týdnů, na noc zalézala do sklepa nebo se schovávala pod auty, která přijela a měla ještě teplý motor. Paní kočičku viděla ještě brzy nad ránem zdravou, ale dopoledne prý už hlasitě naříkala ve sklepě a zadní nožky tahala za sebou. A tak mi zavolala, protože peníze na veterinární ošetření neměla. Ani by si jí pak nemohla nechat, jelikož už má doma několik koček. Říkala, že její soused pořád na kočky ve sklepě nadával, takže si myslí, že kočičce mohl ublížit on. Na veterině se vyloučilo onemocnění srdce, kdy kočkám podobně ochrnou zadní nohy. Na RTG nebylo viditelné poškození páteře, neměla by mít ani přerušenou míchu. Přesto neměla cit v zadních nohách. Dostala kortikoidy a léky na rozšiřování cév a zvýšení vylučování moči, k tomu jsem jí přidala ještě Alavis. Na chodbě jsem jí udělala provizorní boudičku, ze které se dva dny ani nehla, pořád spala. Čůrala málo, a když, tak pod sebe, kadila zrovna tak. Dnes (sedmý den po úraze) si sama vleze do WC se vyčůrat, kadí ale pořád na podlahu vleže, i když na to hlasitě předem upozorní. Občas hovínko i vymete nohou nebo ocáskem, musím jí pak otírat, což se jí nelíbí. Plazí se po celém bytě, všechno si prohlíží a ráda pozoruje kočky. Po kortikoidech hodně jí, sní kapsičku a navrch ještě kopeček granulí. Snaží se postavit na zadní a je nervózní, že to nejde, přepadává, pomáhat nechce, vrčí. Nohy jí nahřívám a trochu s nimi i cvičíme. Myslím si, že se jí zlepšil cit v pravé nožičce, ovšem jen ve stehýnku, spodní část nohy zřejmě vůbec necítí. Je to moc milá kočička, mazlila se od první chvíle, pořád vrní. Jen s podáváním léků je trochu problém, musí to být pro ni vždycky moment překvapení, pak to jde. Snad bude jednou zase chodit, protože někdy vypadá opravdu dost smutně.

21.2.2014 Kočička se postupně naučila našlapovat hlavně na pravou nožičku a levou se snažila přidávat, jenže jí to delší dobu vůbec nešlo. To už jsem si myslela, že levá noha zůstane navždy nepohyblivá. Na dlažbě jí to dost klouzalo a páteř jí ještě asi bolela, tak vypadala jako lyžař začátečník, udělala pár rychlých kroků s nohama vybočenýma do stran a padla na bok. Dneska docela obstojně chodí, sice je pořád dost nahrbená a ujde jen pár metrů, ale třeba pro pečenou rybu chtěla vyskočit na židli, což se jí samozřejmě nepodařilo, spadla. Dovoluje si čím dál víc, dokonce mi vyběhla ze dveří na venkovní chodbu a měla jsem co dělat, abych jí chytla. Utíká hodně rychle i přes své postižení, což mě překvapilo, zdravá musí nejspíš lítat, to se fakt těším :) Myslím si, že jí hodně pomohl Alavis, se kterým jsem měla kdysi dobré zkušenosti u mého psa, který měl problém s páteří. Nakonec taky ještě ve svém vysokém věku znovu běhal. Žanetka je docela pěkná kočka, když už není tak špinavá, musím jí vyfotit a dát sem jinou fotku, změnila se opravdu hodně.

25.3. 2014 Žanetka už vyskočí na kamna, linku, běhá jako úplně zdravá kočička :) Nedávno mrouskala, a tak zítra jí objednám na kastraci. Pak už se objeví v nabídce koček.

12.4.2014 Kočička je po kastraci, dnes jsme vyndali stehy. Trochu se změnila, občas se popere s nějakou kočkou a nesnese žádnou kolem sebe. Nevím, jestli jí některá z ostatních koček nějak ublížila či co, její chování k nim je mi záhadou. Ke mě se chová pořád stejně, mazlí se, otírá o nohy a je ráda za pohlazení a podrbání. Vzhledem k tomu by bylo dobré, aby ve svém novém domově byla kočičím jedináčkem.

Pro Žanetku si přijela starší paní z Chomutova, které nedávno zemřela kočička.  Žanetka bude bydlet v bytě jako kočičí jedináček, za což bude určitě velmi ráda, protože u nás jí poslední dobou napadaly další kočky a ona z toho byla nešťastná.

Kočičku Žanetku virtuálně adoptovala paní Edita Janoušková. Až do jejího umístění jí podporovala částkou 100,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Žanetka

(Andrea, 13. 4. 2015 22:54)

Žanetka je úžasná, milá a moooc hodná. Zdá se být s mojí maminkou spokojená. Hned první večer si k ní vlezla do postele a klidně usnula :) Všichni se budeme snažit, aby byla šťastná a spokojená. Jsme za ní rádi...

Žanetka

(Zdena D., 27. 3. 2014 19:48)

Moc vám děkuji za Žanetku.
Je z ní opravdu moc krásná kočička....je až k neuvěření co se z toho urousaného tvorečka vyklubalo.
Už jen nový domov plný lásky a hladících rukou a bude mít tento příběh happyend.
Ještě jednou díky a mnoho sil v záchraně dalších tvorečků.

Žanetka

(Karolína Houšková, 20. 2. 2014 17:55)

Dobrý den, jak to s kočičkou vypadá? nějaké nové zprávy? Děkuji.

Žanetka

(Karolína Houšková, 20. 2. 2014 17:54)

Dobrý den, jak to s kočičkou vypadá? nějaké nové zprávy? Děkuji.