Jdi na obsah Jdi na menu
 


Johanka, 2 roky, odčervená, kastrovaná, do bytu

29. 3. 2015

JohankaJohanka je mladá kočička malé drobné postavy, kterou musel někdo vyhodit. Na ulici prý žila několik měsíců, pak zabřezla a porodila čtyři koťátka. Když jsme je přišli odchytit, byli všichni v papírové krabici hned vedle vchodu. Mohli jim ublížit zlí dospělí nebo i děti, ale taky psi. Koťátka trošku prskala, ale hned druhý den přestala. Jejich maminka se najedla a usnula a prospala celé dva dny. Byla hodně vyčerpaná, měla silnou rýmu a dost hrozně kašlala. Ulevilo se jí hned druhý den po první injekci antibiotik. Úplně ožila a mazlila se a otírala o nás. Je to moc milá, vrnivá kočička. Koťatům byly skoro dva měsíce, ta byla narozdíl od ní zdravá a plná života. Všichni papali jak diví, Johanka tolik jídla viděla asi poprvé v životě, takže se pořád jen cpala.

Johanka kojila nejen svá koťata, ale i další, která jsme přijímali. Ihned se ke každému prckovi měla, olízala mu hlavu a byl její. Sama ale je nemocná, v průběhu kojení měla jen podpůrnou léčbu.

Johanka dostává léky na rýmu, která jí po celou dobu trápí a vitamíny na posílení imunity. Bohužel se její zdravotní stav zatím moc nelepší.

Johanka si vybrala svého majitele sama. Nikdy se nijak v přítomnosti cizích lidí neprojevovala, spíše byla zalezlá a jen pozorovala dění. O to bylo větším překvapením, když vylezla a začala se mít k devítiletému Davídkovi, který si přijel s mamkou a taťkou vybrat kočičku. Dorážela na něj, nakrucovala se a chtěla hladit, pořád se o něj otírala hlavičkou. Takže bylo jasno :) Odjela spolu s Krtkem bydlet do bytu v Chomutově, kde už žijí dvě starší čičiny. S paní budeme i nadále v kontaktu hlavně kvůli zdravotnímu stavu Johanky.

Zprávy a fotky z nového domova Johanky ve fotogalerii.

Kočičku Johanku virtuálně adoptovala paní Monika Syrovátková. Do doby než našla nový domov jí podporovala částkou 250,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Krtek a Johanka