Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ronda, 2 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

5. 3. 2015

RondaRonda je stříbrná kočka štíhlé menší postavy. Máme jí od pána, který jí prý našel v paneláku, žila tam ve sklepě. Zpočátku byla hodná, nechala se pohladit, ale pak začala být z ostatních koček, kterých okolo ní není málo, dost nervózní. Byla zalezlá, ale nesměl se k ní vůbec nikdo přiblížit, ihned řvala a syčela a vrčela, několik koček bezdůvodně napadla. Nakonec nebylo zbytí, musela do klece. Tam byla spokojená, jen museli všichni klec obcházet velkým obloukem. Od nás se nechala pohladit jen málokdy, sekala po nás většinou packou. Dost jsme se jí báli, při očkování předvedla hysterický záchvat, řvala jak na lesy, kousala, škrábala, skákala do výšky. Takhle nevyvádí ani plachá kočka. Pak přišel čas kastrace a my jsme už ani nedoufali, že by se snad mohla změnit k lepšímu, ale stalo se. Večer po kastraci, když se probouzela, ihned zase vrčela, klasika. Jenže se stal zázrak, Ronda hned druhý den byla jak vyměněná, nechala se hladit, čichala ke kočkám, sice opatrně a pomalu, ale se zájmem. My jsme jí to moc nevěřili, říkali jsme si, že to hraje a jak se k ní sehneme, bude téct krev jako vždy. No ale Ronda se nám otírala o nohy a na nikoho nebyla zlá, tak jsme se odvážili - mazlila se, vrněla. Po kastraci mi paní doktorka řekla, že Ronda měla na vaječnících cysty a tohle bylo zřejmě důvodem jejího hrozného chování. Dost možná i pro to její chování jí bývalý majitel vyhodil. Bylo to pro něj jednodušší, než dát pár stovek za kastraci svojí kočky.
Ronda je kočka vhodná k někomu jako jedináček, ovšem snese i třeba starší kočku nebo kočky, které si jí nebudou moc všímat nebo dorážet na ní a nebudou si s ní chtít hrát. Miluje tekoucí vodu, když jí chce pustit, začne se vtírat a vrnět a pořád kouká na kohoutek, na nás, na kohoutek....abychom konečně pochopili. Je čistotná a škrábe na škrabadle.
 

Ronda odjela ještě s Majdou a Tomíkem do velkého domu svojí hodné paničky v Rumburku. Sice nebude jedinou kočičkou v domácnosti, ale rozhodně jich okolo ní bude méně než u nás. Rondu některé naše kočky poslední dobou napadaly, ona se neuměla bránit a byla z toho velmi nešťastná.

Zprávy a fotky z nového domova ve fotogalerii.

 

Kočičku Rondu virtuálně adoptovala paní Edita Janoušková. Až do jejího umístění jí podporovala 100,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Arnold, George, Hugo