Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našli domov

Příspěvky

Johanka, 2 roky, odčervená, kastrovaná, do bytu

29. 3. 2015

JohankaJohanka je mladá kočička malé drobné postavy, kterou musel někdo vyhodit. Na ulici prý žila několik měsíců, pak zabřezla a porodila čtyři koťátka. Když jsme je přišli odchytit, byli všichni v papírové krabici hned vedle vchodu. Mohli jim ublížit zlí dospělí nebo i děti, ale taky psi. Koťátka trošku prskala, ale hned druhý den přestala. Jejich maminka se najedla a usnula a prospala celé dva dny. Byla hodně vyčerpaná, měla silnou rýmu a dost hrozně kašlala. Ulevilo se jí hned druhý den po první injekci antibiotik. Úplně ožila a mazlila se a otírala o nás. Je to moc milá, vrnivá kočička. Koťatům byly skoro dva měsíce, ta byla narozdíl od ní zdravá a plná života. Všichni papali jak diví, Johanka tolik jídla viděla asi poprvé v životě, takže se pořád jen cpala.

Johanka kojila nejen svá koťata, ale i další, která jsme přijímali. Ihned se ke každému prckovi měla, olízala mu hlavu a byl její. Sama ale je nemocná, v průběhu kojení měla jen podpůrnou léčbu.

Johanka dostává léky na rýmu, která jí po celou dobu trápí a vitamíny na posílení imunity. Bohužel se její zdravotní stav zatím moc nelepší.

Johanka si vybrala svého majitele sama. Nikdy se nijak v přítomnosti cizích lidí neprojevovala, spíše byla zalezlá a jen pozorovala dění. O to bylo větším překvapením, když vylezla a začala se mít k devítiletému Davídkovi, který si přijel s mamkou a taťkou vybrat kočičku. Dorážela na něj, nakrucovala se a chtěla hladit, pořád se o něj otírala hlavičkou. Takže bylo jasno :) Odjela spolu s Krtkem bydlet do bytu v Chomutově, kde už žijí dvě starší čičiny. S paní budeme i nadále v kontaktu hlavně kvůli zdravotnímu stavu Johanky.

Zprávy a fotky z nového domova Johanky ve fotogalerii.

Kočičku Johanku virtuálně adoptovala paní Monika Syrovátková. Do doby než našla nový domov jí podporovala částkou 250,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

 

 

 

Krtek, 8 let, očkovaný, odčervený, kastrovaný, do bytu

29. 3. 2015

ObrazekTento černý kocourek je dnes spokojený v bytě, dříve však žil venku a při rvačkách s kocoury přišel o levé oko a horní špičáky. Dnes je to ale velký mazlík, nikdy se nepere, má rád pozornost, pořád se otírá o nohy, nastavuje se pod rukou. Vhodný je do klidnější domácnosti, spíše ke starším lidem. Uvítal by i nedominantního kočičího spolubydlícího, je zvyklý na kočky okolo sebe, je společenský a nekonfliktní. Rád papá a čistotnost je u něho samozřejmostí. Umí škrábat na škrabadle. Dne 19.9.2009 mu bylo odstraněno nefunkční oko, které dělalo problémy. 

Krtek se konečně dočkal :) Po dlouhých letech u nás, kdy už jsme ani my nedoufali, odjel s moc milou rodinou, které se zalíbil. Spolu s ním od nás odjela i kočička Johanka. Jejich novým domovem bude byt v Chomutově, kde už žijí dvě starší kočičky.

Zprávy a fotky z nového domova Krtka ve fotogalerii.

 

Na Krtka do doby než našel nový domov přispívala rodina Laukova s kočičáky Matýskem, Madlenkou a Kesinkou částkou 300,-kč měsíčně. Děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail : info@mosteckekocky.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Krtek a Johanka | Komentářů: 1

Wendy, nar. v červnu 2013, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

19. 3. 2015

 

WENDYStříbrná polodlouhosrstá Wendy pochází z výměníku, kde se začalo pracovat a Wendy a její sourozenci museli i s maminkou místo opustit. Maminku se nám podařilo odchytit až po několika měsících, po kastraci našla nový domov. Wendy je moc hodná kočička. Je milé a přítulné povahy, nechá se mazlit v náručí. S ostatními koťaty i kočkami velmi dobře a bez problémů vychází, je čistotná a škrábe na škrabadle.

Wendy už je se svojí novou rodinou v bytě v Mariánských Lázních. Odjel s ní i náš Šimon. Doma na ně čekaly další dvě kočičky.

Kočičku Wendy virtuálně adoptovali kočičák Tomík s Klárkou a Ondráškem. Měsíčně jí posílali 250,-kč. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Šimon, nar. zač. října 2012, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

19. 3. 2015

ŠimiMourovatý, asi tříměsíční prcek k nám přišel dva dny před vánoci, kdy byl nalezen na chodbě jednoho panelového domu. Nikdo z domu ho nepostrádal a nikdo ho ani nechtěl. Zrovna měl svátek Šimon, tak jsme jiné jméno nehledali. Je to velmi akční kocourek, rád se mazlí, leze pod ruce a vyžaduje si tak pohlazení, dává i pusinky. Vydrží hodně dlouho na klíně, klidně tam i usne.S dalšími kočkami si často hraje, a proto by uvítal v novém domově nějakého rošťáka jako je on sám. Čistotný byl od první chvíle, není s ním nijaký problém.

Šimonek je už se svojí novou rodinou v bytě v Mariánských Lázních. Odjela s ním i naše Wendy. Doma na ně čekaly další dvě kočičky.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Snížek, nar. v září 2013, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

15. 3. 2015

SnížekSnížka a jeho brášku Jefa mám od lidí z dráhy, kteří je našli u kolejí samotné, jejich maminku prý už delší čas neviděli a koťata začala naříkat a vylézat z úkrytu blízko kolejí. Snížek má celý "podvozek" bílý, mourovaté fleky má jen shora. Rád spinká na zádech v posteli. Je střední postavy, váží necelá 4kg. Líbí se mu hlazení mojí nohou po jeho hřbetě, když sedím u počítače. Pak válí na zemi a nastavuje krček a bříško k drbání. Je moc hodný a neagresivní k jiným kočkám, nikdy se nepere. Čistotnost a škrábání na škrabadle je u něj samozřejmostí. Rád by našel nový domov, kde by měl i hravého kamaráda či kamarádku, který nemusí být nutně stejného věku.

Snížek bude žít s prima rodinou v bytě v Jirkově. Všichni doufáme, že si bude rozumět s jejich 10-ti měsíční kočičkou. K dispozici kočičky mají i zasíťovaný balkón.

Zpráva a fotky z nového domova ve fotogalerii.

Kocourka Snížka se rozhodla do doby než najde nový domov podporovat rodina Dolejších a jejich kočička Lady. Posílali mu 150,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Snížek

Ronda, 2 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

5. 3. 2015

RondaRonda je stříbrná kočka štíhlé menší postavy. Máme jí od pána, který jí prý našel v paneláku, žila tam ve sklepě. Zpočátku byla hodná, nechala se pohladit, ale pak začala být z ostatních koček, kterých okolo ní není málo, dost nervózní. Byla zalezlá, ale nesměl se k ní vůbec nikdo přiblížit, ihned řvala a syčela a vrčela, několik koček bezdůvodně napadla. Nakonec nebylo zbytí, musela do klece. Tam byla spokojená, jen museli všichni klec obcházet velkým obloukem. Od nás se nechala pohladit jen málokdy, sekala po nás většinou packou. Dost jsme se jí báli, při očkování předvedla hysterický záchvat, řvala jak na lesy, kousala, škrábala, skákala do výšky. Takhle nevyvádí ani plachá kočka. Pak přišel čas kastrace a my jsme už ani nedoufali, že by se snad mohla změnit k lepšímu, ale stalo se. Večer po kastraci, když se probouzela, ihned zase vrčela, klasika. Jenže se stal zázrak, Ronda hned druhý den byla jak vyměněná, nechala se hladit, čichala ke kočkám, sice opatrně a pomalu, ale se zájmem. My jsme jí to moc nevěřili, říkali jsme si, že to hraje a jak se k ní sehneme, bude téct krev jako vždy. No ale Ronda se nám otírala o nohy a na nikoho nebyla zlá, tak jsme se odvážili - mazlila se, vrněla. Po kastraci mi paní doktorka řekla, že Ronda měla na vaječnících cysty a tohle bylo zřejmě důvodem jejího hrozného chování. Dost možná i pro to její chování jí bývalý majitel vyhodil. Bylo to pro něj jednodušší, než dát pár stovek za kastraci svojí kočky.

Ronda je kočka vhodná k někomu jako jedináček, ovšem snese i třeba starší kočku nebo kočky, které si jí nebudou moc všímat nebo dorážet na ní a nebudou si s ní chtít hrát. Miluje tekoucí vodu, když jí chce pustit, začne se vtírat a vrnět a pořád kouká na kohoutek, na nás, na kohoutek....abychom konečně pochopili. Je čistotná a škrábe na škrabadle.

Ronda odjela ještě s Majdou a Tomíkem do velkého domu svojí hodné paničky v Rumburku. Sice nebude jedinou kočičkou v domácnosti, ale rozhodně jich okolo ní bude méně než u nás. Rondu některé naše kočky poslední dobou napadaly, ona se neuměla bránit a byla z toho velmi nešťastná.

Zprávy a fotky z nového domova ve fotogalerii.

Kočičku Rondu virtuálně adoptovala paní Edita Janoušková. Až do jejího umístění jí podporovala 100,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 

Majda, 3 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

5. 3. 2015

MajděnkaTato kočička byla nalezena u benzínové pumpy v Jirkově na konci srpna. Byla ukrytá v křoví, ale občas z něj vybíhala do silnice před auta a děsně řvala. A řvala pak i u nás, prostě seděla, koukala před sebe a pořád jen řvala. Zticha byla jen chvíli, když jedla. Nechtěla s sebou nechat manipulovat, jen občas jsme jí směli pohladit, ale po chvíli zas začala řvát a sekala po nás tlapou. Při kastraci paní doktorka zjistila, že jí musely být kdysi odejmuty vaječníky, ale nepovedlo se je odebrat celé, takže vaječníky dorůstaly a kočička začínala znovu mrouskat a byla z toho nervózní, proto řvala. Taková kočka pak může i zabřeznout, proto my při kastraci necháváme odebrat nejen vaječníky, ale i dělohu. Dnes je Majda milá a klidná kočka. Ráda sedí člověku na klíně. Hladit se nechá v pohodě, nastavuje se, prohýbá a velmi nahlas u toho přede. Jen ty ostatní kočky okolo sebe nemusí. Zřejmě už dříve žila jako jedináček a takový stav jí bude vyhovovat i v budoucnu. Bude vděčným mazlíčkem svého člověka, který jí dá domov, kde jí budou mít rádi. Majda tráví dost času na okně, kde pozoruje ptáčky a vůbec dění okolo ní, musí být u všeho, je to malá asistentka :) Má jednu zvláštnost, má žluté oči, lehce dooranžova, ale duhovku levého oka má o dost tmavší. Je čistotná a škrábe na škrabadle.

Majda odjela ještě s Rondou a s Tomíkem do velkého domu svojí hodné paničky v Rumburku. Sice by asi byla raději jako jedináček, ale bude mít dostatek prostoru k tomu, aby byla sama, když se jí třeba zachce. Majda si poslední dobou vylizovala chlupy na nohou i břiše, což jsme přičítali stresu z většího množství koček kolem ní. Počítáme  tím, že v novém domově bude spokojená, zklidní se a chlupy jí zase dorostou.

Zprávy a fotky z nového domova ve fotogalerii.

Majdu virtuálně adoptovala paní Marcela Zámečníková. Podporovala jí částkou 250,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Arnold, George, Hugo | Komentářů: 0

Tomík, 4 roky, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

5. 3. 2015

TomíčekTomíka jako malé kotě málem přejelo auto, když se snažil přejít silnici. Je to pohodový, čistotný a zvědavý kocourek, rád papá, nejradši asi masíčko. S ostatními kočkami velmi dobře vychází. V novém domově by měl mít kočičího kamaráda, aby se nenudil, je velmi společenský, ihned se ke každému má. Lidi objímá kolem krku a dává jim pusinky.

Tomík, Ronda a Majda odjeli se svojí novou hodnou paničkou do velkého domu v Rumburku. Paní se Tomík líbil už při první návštěvě, kdy si od nás vzala George, Arnolda a Huga, takže se pro něj vrátila :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 3

Cora, 2 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

28. 2. 2015

CoraCora a její kamarád kocour Bret žili odmala v zahrádkářské kolonii v Janově, kde žebrali každý den jídlo. Máme je od paní Evy, která je tam jednou týdně jezdila krmit. Měla to dost daleko, ale vždycky jim přivezla něco dobrého a kontrolovala, jestli jim někdo neublížil, jak tam lidé vyhrožovali. Také jim zaplatila oběma kastrace. Cora vypadá jako černý huňatý medvídek. Je moc milá k lidem, pořád vrní, vyžaduje hlazení, leze pod ruce i na klín, u všeho je, všechno jí zajímá. Upozorňuje na sebe zvláštními zvuky. Další kočky jí nevadí, ale nehraje si s nimi, vystačí si sama. Jinak je čistotná, spinká v pelíšku nebo na okně, ze kterého moc ráda kouká. Nenáročná kočička, která může žít buď jako jedináček nebo klidně i s kočičkou, která si moc nehraje.

Kočička Cora se zalíbila mladému páru z Prahy. Bude s nimi žít v bytě jako jedináček, což jí bude vyhovovat, má okolo sebe raději lidi než další zvířata.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 0

Arnold, 3 roky, odčervený, kastrovaný, do bytu

20. 2. 2015

 

ArnoldArnolda, Sharon a George nám přivezly dvě paní. Prý podnájemník jejich známé měl velké dluhy, už to nezvládal a musel z bytu pryč. Odešel a v bytě zanechal čtyři kočky. Čtvrtou kočku ovšem paní nemohly najít, mrzí mě, že nevíme, co se s ní stalo. Arnold je velký kocour, moc hodný a rád se člověku "vozí" na rameni. Obtočí se kolem krku, otírá se tlamičkou o obličej a čmuchá ve vlasech. Něco pořád povídá a rád pozoruje, co děláme. S ostatními kočkami si vcelku rozumí, i když zpočátku proběhla nějaká nedorozumění, zkoušel si hrát na šéfa. Už si ale zvykl a chová se normálně. Od začátku je čistotný, škrábe na škrabadle.

Arnold je nastydlý, trápí ho rýma a taky kýchá. Zřejmě jsou to herpesviry, takže mu zvyšujeme imunitu různými veterinárními přípravky a vitamínovými pastami.

Kocouři Arnold, Hugo a George nás v pátek opustili. Zalíbili se moc hodné paní, která si původně přijela jen pro Georgíka. Takže odjeli všichni tři k ní do velkého domu v Rumburku, kde na ně čekalo ještě několik zvířecích kamarádů. S paní budeme i nadále v kontaktu vzhledem k Arnoldovým problémům, jemu snad pobyt v jiném prostředí jen prospěje. Máme už i první mejlík, jak se kluci v novém domově adaptují.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Fotografie: Arnold, George, Hugo | Komentářů: 1

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

následující »