Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našli domov

Příspěvky

Baronka, 2 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

12. 1. 2021

84167548_192301378637552_4544332281161973760_n.jpg

Baronka se potulovala po Postoprtech už asi rok, řekla nám jedna tamní krmička koček. Je to taková jemná dáma, tichá a velmi mazlivá. Sama nám vlezla do auta přímo do sklopce v něm položeného :)  V novém domově by si Baronka přála hodné a milující páníčky, hezký výhled ze zasíťovaného okna či balkónu, nedominantní kamarádku nebo kamaráda klidně i vyššího věku a samozřejmě kvalitní papání.   

 

Baronka už bydlí u svojí milující paničky v bytě v Mostě. Má malou mourovatou kamarádku a brzy přibydou ještě další kočičí kamarádi.

Baronku virtuálně adoptovala paní Machová se svojí kočičkou Kittinkou. Než našla nový domov, podporovaly jí 200,-Kč měsíčně. Moc děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

Arlen, nar. září 2016, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

21. 12. 2020

16933636_1480091902032222_1379694495_n.jpgŽelvovinová krasavice Arlenka je mazlivá a přítulná, miluje hry se svými sourozenci. V novém domově uvítá kamaráda, nemusí být stejně starý, ale hravý by být měl. Čistotnost a škrábání na škrabadle je samozřejmostí.

Arlenka a její sourozenci žili venku ve velmi nevyhovujících podmínkách. Pokud by je nezajela auta stejně, jako zřejmě dosud všechna koťátka této kočky, přežívali by a živořili venku jako ona. Bohužel, jejich maminku se nám ještě nepodařilo odchytit, podle posledních zpráv "zmizela",což ovšem nemusí být definitivní, budeme místo i nadále průběžně sledovat.

Arlenka bydlí u manželského páru v bytě v Mostě. Má ještě další kočičí kamarády, mezi nimi i Kulíška a Moyu od nás.

Kočičku Arlenku virtuálně adoptovaly paní Anna & Dana Křivánkovy. Do doby než našla nový domov jí podporovaly  200,-kč měsíčně. Moc děkujeme!

Kočičku Arlenku virtuálně adoptovala paní Šťastná se svými kočičími mazlíčky. Až do jejího umístění do nového domova jí podporovala částkou 150,-kč měsíčně. Moc děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

Harry, nar. 2015, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

25. 11. 2020

HaRRYHarry pochází z jedné mostecké čtvrti, kde je snad největší koncentrace nepřizpůsobivých spoluobčanů. Kočičky venku tady mají velmi těžký a složitý život. Ztěžují jim ho nejen výše popsané existence, ale i zdánlivě "normální" obyvatelé. Na adresu krmiček místních venkovních koček mají množství urážlivých připomínek a nadávek. Po jejich odchodu odhánějí kočky, berou jim vodu i krmení. Krmičky proto zůstávají na místech, dokud kočky jídlo nedojí a brání je. V létě se dokonce stalo, že jeden nepřizpůsobivý střílel mezi obytnými domy ze vzduchovky a střelil plachou kočičku do tváře. Přivolaná městská policie nijak nezasáhla, jen řekla matce střílejícího mladíka, aby se o kočku postarala. Ta jí samozřejmě nechala ležet na místě, dokud se nevzpamatovala a sama se neodplazila. Dodnes jsem se nedozvěděla, jestli kočička ještě vůbec žije. Nikdo už jí tam neviděl. Protože v této oblasti je minimum křoví a úkrytů, jen se dohadujeme, odkud kočky každý večer pravidelně přicházejí. Jejich příchod a odchod je vždy pod parkujícími auty.
Harry byl jednou z koček, které krmičky krmily, ale on se od nich časem nechal i pohladit. Jednoho dne ho jeho dočasná panička našla ležet skrčeného a apatického. Volala mi, co s ním má dělat, já jí s ním poslala ihned na veterinu a vydala se tam za nimi. Kocourek se nechal bez problému od paní doktorky prohlédnout. Měl teplotu, ale žádná zjevná zranění. Paní, které už táhne na 79 let a kočky nikdy neměla, se rozhodla, že kocourka bude mít ve své péči, než se najde zájemce o něj. Již před pár měsíci si z venku vzala Harryho brášku Benjamína, který měl vykloubenou kyčel. Oba bráškové měli velkou radost ze shledání a podezříváme Harryho, že celou situaci nahrál, aby si ho paní k sobě také vzala :) Protože je paní velmi nemocná a dobře si uvědomuje, že i vzhledem k jejímu věku se nebude moci o kluky do budoucna postarat, nabízíme (zatím pouze) Harryho k umístění do rodiny nebo k lidem, kde by měl klid - malé umírněné dítko nevadí, má děti rád. Taky by byl moc rád za nějakého nedominantního společníka. Harry je k paní moc hodný, sedává jí na klíně, hladí jí po tváři a v noci chce spát s ní v posteli a dokonce pod peřinou. Jen návštěvy moc nemusí, za rohem ale i já vidím jeho stín a zvědavé oko. 

 

Kocourka Harryho měli virtuálně adoptovaného Nováci s Agátkou a kočičákem Mikulášem z Jirkova. Do doby než našel nový domov ho podporovali částkou 300,-kč měsíčně. Děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

 

Meliska, nar. 11/2016, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

20. 8. 2020

meliskaO Melisce jsem si myslela, že jí jsou nanejvýš čtyři měsíce, je mrňavá a ještě byla vychrtlá, vážila 1,5kg. Je roztomilá, po odchytu se ihned začala mazlit a mazlí se neustále. Číhá, kdy něco dobrého přinesu, u otevírání každé konzervy musí být. Spapá naprosto všechno, bonbónky i mlíčko, sušené maso. Je velmi čistotná, s kočkami kamarádská.

 

Melisce zemřel páníček. Nebyl starý, jen hodně vážně nemocný. Pán měl kočiček několik, přesně to nikdo z okolí nevěděl, postupem času jsme zjistili, že jich bylo pět. Žili spolu všichni v malém domku a pán je měl, podle jeho vyprávění o nich sousedům, moc rád. Po jeho smrti přijely pánovy neteře okouknout dědictví po něm a kočičkám začaly těžké časy. Čtyři byly vyhozeny na ulici, kde tři z nich (Beltík, Aronek, Meliska) žily asi dva měsíce naproti domku, kde bydlely, čtvrtá se zatoulala o pár ulic dál k naší známě, která si jí už nechala. Sice chodily i dříve ven, ale v zimě jen na chvíli, pak je páníček pustil zpátky domů do tepla, teď koukaly už jen na stále zavřené dveře. Pánův kamarád, který podle sousedů pomohl kočky z domu vyhnat, se mi vyjádřil, že ony si venku poradí, prý bílozrzek je už dostatečně velký. Měl by být sám v příštím životě kočkou, aby si to venku vyzkoušel, také obě bezcitné a hamižné neteře. Naštěstí kočičky venku krmily hodné paní, takže jídlo na rozdíl od přístřeší měly. Jinak ležely na mokrém studeném seně, pod keřem i auty. Pátá kočka (Madonka) zůstala ještě dva měsíce sama v opuštěném domku, protože jí budoucí dědičky pořád nemohly vypudit - schovávala se před nimi. Jednou za 14dní tedy přijely, daly jí haldu granulí, vodu na 14 dní a zase odjely. Nakonec se jim zadařilo a i ona byla vyhozena na ulici. Tam jsem jí naučila chodit na večerní krmení a po třech týdnech odchytla.

Meliska bude bydlet ve velkém bytě v Chomutově ještě s dalšími kamarády, z nichž dvě kočičky jsou od nás - Vaneska a Madonka. Všichni se mají moc krásně díky svojí hodné a trpělivé paničce :)

Kočičku Melisku virtuálně adoptovali manželé Bystrzyčtí a jejich banda kočičáků. Do doby než našla nový domov jí podporovali částkou 250,-kč měsíčně. Děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

Merylek, 7 let, odčervený, kastrovaný, do bytu

18. 8. 2020

MerylekZrzavého kocourka mi předala po domluvě slečna z Meziboří. Prý tam byl okolo jejich domu asi tři týdny a zkoušel se průběžně dostat do některého ze vchodů. Kocourek byl nekastrovaný, jeho moč silně páchla. Měl červené a nateklé pravé očíčko, z nosu mu kapala rýma. Po těle byl poštípaný blechami, všude měl malé stroupky. Povahově je velmi zajímavý, je sice hodný, ale někdo mu zřejmě ublížil nebo ubližoval. Soudím tak z jeho tiků, které měl a ještě někdy má při zvednutí ruky a při pohlazení...uhýbá a krčí se. Na mě si už zvykl, ví, že mu neublížím, ale musí se na něj pomalu. Má docela rád návštěvy. Nesnáší čištění uší, to řve tak nahlas, že by mu i pavián záviděl. Rozhodně by se nehodil k akční kočce, on si hraje, ale spíše sám a ne moc často. Starší a hlavně nedominantní kočka nebo kocour by pro něj mohli být ideálními parťáky. Možná ani klidný pejsek by mu nevadil. Je velmi mírný, nikde po výškách neskáče, má rád klídek a pohodu. Čistotnost je pro něj samozřejmostí, škrábe na škrabadle. Váží přes šest kilo, je tedy větší postavy.

Merylek odjel se svojí novou paničkou do Ústí nad Labem, kde bude bydlet ve velkém bytě ještě se čtyřmi kočičími kamarády a menší fenkou. Kočička Amálka a kocour Tyčka od nás už tady pár let bydlí a mají se moc hezky, několikrát jsem je byla navštívit.

Kocoura Merylka virtuálně adoptovala paní Marcela Zámečníková a její smečka. Podporovali ho částkou 350,-kč měsíčně. Děkujeme !

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

 

Orlík, nar. 2015, odčervený, očkovaný, kastrovaný, do bytu

23. 6. 2020

OrlíkOrlík je kocour ze zahrádkářské kolonie, kde někdo tráví a střílí kočky. Je to hodný, ale trochu plachý kocour, potřeboval by k někomu, kdo má jen jednu či dvě kočičky. On se rád mazlí, zatím ale jen, když ho načapu ležet v podběráku na škrabadle. Je velmi zvědavý, chodí za mnou tajně po bytě a někdy mi připadá, že se směje, pohupuje při tom ocáskem. Má trošku vykulené, ale moc hezké žluté oči a pěknou jakoby medvědí postavu s nádherným kožíškem. Orlík je k ostatním kočkám hodný, není agresivní ani dominantní, je prakticky bezproblémový. Svého člověka by měl velmi rád. Jeho překonání strachu z přiblížení k lidem není nemožné, spíše naopak. Mám s tím velké zkušenosti a zájemci o něj můžu poradit, jak se k Orlíkovi chovat. Pokud je člověk trpělivý a nechce vše najednou - hlazení, mazlení, dělá taková kočka velké pokroky skoro každý týden, pak i denně. Je to vlastně i zážitek ze sblížení, a to jak pro majitele, tak pro kočku. Práce s poloplachými kočkami mě vždy velmi těšila a bavila, člověk vidí výsledky snažení prakticky každý den. Bohužel, ve větším počtu koček už není možné, abych se já takové kočce dostatečně věnovala....Orlík má rád konzervy a kapsičky, jakmile slyší, že se chystá bašta na misky, je za rohem nervózní, nakukuje a mňouká, abych si pospíšila.

Orlík našel svojí rodinu v Praze, bude mít i dvouletého kočičího parťáka. Žít bude pouze v bytě s krásným výhledem.

Fotky z nového domova najdete ve fotogalerii.

Kocourka Orlíka virtuálně adoptovala paní Tanya Hemeray s rodinou. Měsíčně ho  podporovali 500,-Kč. Děkujeme!

 

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  mosteckekocky@centrum.cz

 

Lvíček, nar. 2017, odčervený, kastrovaný, do bytu

17. 4. 2020

lvicekLvíček je kocourek z Postoloprt, venku tam prý byl už nejméně rok. Na krku je dodnes vidět, že kdysi nosil obojek. Je to moc hodný a mazlivý kocour, hned byl s námi kamarád. Kamarádí i s kočkami, otírá se o ně. Miluje kapsičky i granule všeho druhu. Hned věděl, kam udělat potřebu a k čemu je škrabadlo, určitě žil původně v bytě než ho někdo vyhodil. Miluje míčky a myšky, prostě všechno, co může posunovat po podlaze. V novém domově po vyléčení ocení hezký výhled z okna a nějakého kočičího kamaráda, který nesmí být dominantní. Mazlící páníčci jsou samozřejmostí.

 

 

Lvíček odjel do nového domova dne 17.4.2020. Bude bydlet v domku v Obrnicích bez přístupu ven s dalším kocourkem a papouškem.

 

Zlaťáček, 2 roky, odčervený, kastrovaný, do bytu

9. 4. 2020

Krásný tmavý zrzeček hledá domovJe to krásně tmavě zrzavý kocourek z Postoloprt. Byl tam stranou od ostatních koček, bál se jich. Měl jen asi polovinu ocásku, ze zbytku mu trčely kosti, které pak u nás odpadly. Po kastraci mu paní doktorka ocásek musela ještě více zkrátit. Obvaz už si sám sundal, ocásek zatím vypadá dobře, musíme pak ještě na vyndání stehů. Zlaťáček má rád lidi, ale ještě se trochu bojí, cizího člověka musí chvíli pozorovat, aby se od něj nechal hladit a mazlit. Je čistotný a s kočkami se už docela kamarádí. Rád kouká z okna. Za prožité strádání venku si zaslouží krásný domov a milující páníčky.

Zlaťáček odjel dne 9.4.2020 do svého nového domova v České Lípě. Bude žít v bytě se svými páníčky a čtyřmi kočičími kamarády.

 

 

 

Emička, nar.v polovině března 2013, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

15. 12. 2019

EmčaSkoro třítýdenní koťátko leželo u bříška svojí mrtvé maminky, kterou přejelo auto. Nebylo vidět, ale naštěstí pískalo, takže paní, která nám ho později předala, hledala, odkud se pískání ozývá, až kotě našla. Byla to holčička a měla velký hlad. Z lahvičky jsem jí zas moc dlouhou dobu nekrmila, Emička byla moc šikovná a skoro za týden už pila sama. Mrzelo mě, že se neumí normálně mazlit, pořád jen kousala a škrábala, jinak si ani hrát neuměla. Naštěstí jí to po několika týdnech přešlo, zůstaly mi na památku jen jizvy na rukou a nohou. Dneska je to krásná slečna, která chce být pořád na klíně a mazlit se. U všeho musí být, zajímá jí úplně všechno. Nerada by byla v novém domově sama, byla by pro ní vhodná hravá kočička nebo kocourek podobného stáří. Emička je velmi čistotná a drápky si ostří na škrabadle.

Emička už bydlí ve velkém bytě v Chodově se svojí paničkou Ivetou a kočičími kamarády.

 

Kočičku Emičku virtuálně adoptovala kočička Lady se svojí rodinou Dolejší z Teplic s příspěvkem 250,-kč měsíčně. Děkujeme!

 

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 
Celý příspěvek | Rubrika: Našli domov | Komentářů: 1

Madonka, 5 let, odčervená, očkovaná, kastrovaná, do bytu

23. 4. 2019

MadonkaMiloučká a vděčná kočička, která mě vítá u dveří. Hned se otírá o nohy a ráda je i na klíně, nechá si pusinkovat hlavičku. Pořád vrní. Neskáče po výškách, pouze na okno, jinak je klidná a nenáročná. Jedná se o malou kočičku, váží asi 3kg. V novém domově může být jak sama, tak s kočičákem, který si už moc nehraje.

Madonka je poslední z kočiček, kterou budoucí dědičky vyhodily z domu svého zemřelého strýce. Kočička dlouho nechtěla dům opustit, po příchodu někoho dovnitř se vždy schovala. Jedna z těchto dvou paní, která bydlí nedaleko, jednou za 14 dní kočičce přivezla granule. Ta nic jiného několik dlouhých týdnů nejedla. Nakonec se jim podařilo kočku vyhnat a ona žila okolo domu, kde jsme jí krmili. Dne 21.5. 2017 byla při večerním krmení odchycena do sklopce. Až po pár měsících jsme teprve zjistili, že je kočička hluchoněmá.

Madonka našla svůj nový domov u mladých manželů v Jirkově. Bude bydlet v bytě spolu se čtyřmi kamarády. Držíme Madonce palce, aby si brzy zvykla a byla šťastná.

Kočičku Madonku virtuálně adoptovala rodina Laukova a jejich kočičáci. Do doby než našla nový domov jí podporovala částkou 300,- kč měsíčně. Děkujeme!

Adoptujte také virtuálně kočičku. Vyberte si jednu, na kterou po dobu pobytu u nás budete měsíčně přispívat libovolnou částkou. Tato částka nám pomůže částečně hradit její potřeby či případnou léčbu, kastraci atd. U profilu kočičky bude (s Vaším svolením) uvedeno Vaše jméno (jména členů rodiny) a poděkování. V případě zájmu o virtuální adopci nám napište na e-mail :  info@mosteckekocky.cz

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

následující »